Bebeklerde iştahsızlığın en önemli nedeni ve ülkemizde de en sık gördüğümüz demir eksikliği anemisidir. Bu genellikle ikinci 6 aydan sonra görülür.Bu yüzden hayvansal gıdalara ve tahıllara ikinci 6 aydan sonra başlamak çok önemlidir.
Eğer ki bir bebek yemek yemiyorsa ilk önce demirden zengin besinleri öneririz. ikincisi çinko eksikliği var mı diye düşünürüz. Bu da ülkemizde çok sık karşılaştığımız bir sorun. Çünkü çinko tat duyusunda vardır ve genellikle çinko deniz ürünlerinde olduğu için çinkodan zengin beslenme bizim Türk tipi beslenmede yoktur. Dolayısıyla çinkodan zengin bir beslenme modeli ya da çinko desteği vererek iştahsızlığı engelleriz.
Bir üçüncü neden ise kabızlıktır. Bir bebeğin her gün dışkılaması gerekir. Eğer bir bebek dışkılayamıyor ise, sert ve kuru, haftada bir dışkılıyorsa bu onun büyümesine engeldir.
Bir diğer iştahsızlık nedeni ise midede problem olmasıdır. Eğer çocuğun reflüsü varsa ya da midesinde gastriti, varsa midesi yavaş çalışıyorsa bu da çocuğun büyümesine engeldir, iştahsızlığa neden olabilir.
Sonuncusu ise çocukluk çağı depresyonlarıdır, ki bu da çocuğun gıdayı reddetmesi ile sonuçlanır ve çocuğun büyüme ve gelişmesi engellenir.